IZVEŠTAJ SA MTB TKE "TRI STRANE KOPAONIKA"

Na obroncima Kopaonika 02.avgusta, uspešno je održana prva MTB trka pod nazivom “TRI STRANE KOPAONIKA” u formi maratona u organizaciji sportskog udruženja “NA SVE STRANE”  koja je testirala takmičare do njihovih krajnjih granica. Takmičari u kategorijama Hoby, Masters i Elita krenuli su u osvajanjeKopaonika sa Semeteškog jezera odakle su ih domacini pozdravili sa zdravicom i kulturno umetničkim programom u cast praznika Sv. Ilije koji se tradicionalno proslavlja 02.avgusta na ovom prelepom lokalitetu.

Od samog starta trka je bila dinamična i teška ali i puna obrta. Elitni takmičari su odmah preuzeli vođstvo, a za njima su vozili takmičari iz kategorija Masters i Hoby. Nakon prvog osvajanja Kopa sa Raške strane usledilo je i drugo osvajanje za naprednije kategorije dok su “Hobisti” krenuli ka cilju i odmoru. Drugo osvajanje Kopa, ovog puta sa Bruske strane i korita reke Duboke, bukvalno je testiralo takmičare i fizički i psihički. Oni koji su pronašli snagu u sebi da izađu iz komforne zone uspeli su da osvoje Kop sa druge strane i po drugi put osvoje vrh Suvo Rudište na nadmorskoj visini od 1918m. Put je dalje kategoriju Masters vodio ka cilju u Konacima, a za Elitne takmičare prava borba je tek počela kada su krenuli u osvajanje poslednje i treće strane Kopa, preko izletišta Kadijevac i oblasti Jošanicke Banje. Oni najistrajniji koji su uspeli u ovom jedinstvenom poduhvatu i prošli kroz cilj, upisali su se u prve takmičare, osvajače strana Kopaonika na MTB trci “3 strane Kopa”!


REZULTATI MTB TRKE “TRI STRANE KOPONIKA”


REZULTATI KATEGORIJE HOBI

Rb. St. broj Prezime Ime Klub Grad/Drzava Vreme

1 4 STANKOVIĆ Ognjen BK Orlovac Crna Trava/SRB 1:38:33

2 12 SVITLICA Mihajlo 1:52:10

3 11 MILENKOVIĆ Đorđe 1:52:40

4 2 ĆORIĆ Željko 1:52:42

5 9 KULIĆ Dušan 1:55:07

6 3 ĐOKIĆ Dragan 2:00:48

REZULTATI KATEGORIJE MASTERS

Rb. St. broj Prezime Ime Klub Grad/Drzava Vreme

1 7 MARIĆ Aleksandar BK Radnički Kragujevac/SRB 4:00:20

2 10 PANTELIĆ Ivan BK Bela Stena Kruševac/SRB 4:10:20

3 4 BAZIĆ Dušan Individualac Kopaonik/SRB 4:12:10

REZULTATI KATEGORIJE ELITA

Rb. St. broj UCI kod Prezime Ime Klub Grad/Drzava Vreme

1 6 SRB19840513 ĐURĐIĆ Bojan BK Radnički Kragujevac/SRB 4:29:25

2 5 SRB19780821 JOVANOVIĆ Ivan BK Progresive Beograd/SRB 5:03:50

3 1 SRB19910313 NEŠIĆ Milan BK Orlovac Crna Trava/SRB 5:11:30


Rezultate mozete preuzeti i u pdf-u. PREUZMI

  SPONZOR MTB TRKE


IS_logo

Najbolji takmičari osvojili su vredne robne nagrade, vaučere za boravak na Kopaoniku kao i vredne novčane nagrade. Posebne čestitke, svakako pripadaju i najmlađoj učesnici trke Rajković Mariji ( BK Orlovac ), kao i najstarijem učesniku Zoranu Mojsiloviću.

Nadamo se da će MTB trka “Tri strane Kopa” postati redovna godišnja trka koja će u narednom periodu privući veliki broj kako domaćih tako i inostranih takmičara i približiti im lepote Kopaonika na neki novi način.Organizator se zahvaljuje svima koji su nesebično podržali projekat udruženja “Na sve strane” i učinili da ova trka protekne u najboljem mogućem redu sa pozitivnim utiscima takmičara.

Vidimo se sledeće godine na Kopu!SPONZORI I POKROVITELJI MTB TRKE


Pokrovitelji