Uspešeno završena prva po redu trail trka „TRAIL RACE KOPAONIK“

Kopaonik oduševio ljubitelje brdskog trčanja!

Proteklog vikenda na terenima Nacionalnog parka Kopaonik održana je prva po redu brdska trka “Trail race Kopaonik”. Pred učesnicima su se našle dve staze različitih dužina. Duža staza “15k Kopaonika” bila je pravi izbor za sve one sa većim brojem kilometara u nogama, dok je staza “7k Kopaonika” bila pravi izbor za ljubitelje trčanja koji su po prvi put želeli da se oprobaju u brdskom trčanju.

Vikend druženje na Kopaoniku krenulo je još u petak 29.07.16. kada su se učesnici okupili na past party-u. Glavni događaj, trka “Trial race Kopainik” startovala je u subotu 30.07.16. u 11h sa platoa u turističkom centru Konaci.

Preko 250 učesnika krenulo je put Marinih voda odakle ih je staza dalje vodila u predivnu Kopaoničku šumu. “7k Kopaonika” išla je putem koji je pratio Crvene Bare i Samokovsku reku, dok je staza “15k Kopaonika” išla obodom Gobelje i dalje ka Mekim presedlima.

I jednu i drugu stazu karakterisali su trail segmenti tako da su učesnici prolazili uskim šumskim putevima, preko bara i potoka, preskali srušeno drveće i obilazili velike bare uz put. Nakon izlaska iz šume učesnike trke su sačekale finalne okrepne stanicekojesu bile znak da je do cilja ostalo još malo. Poslednji kilometri pokazali su se kao mesto na kojem se trka odlučivala jer je brdoviti deo asfaltnog puta ka Konacima bio pravi izazov za sve.

Po ulasku u ciljnu liniju sve učesnike su sačekale finisher medalje kao i podrška publike koja je u velikom broju bila u Konacima.

U kategoriji “7k Kopaonika” u muškoj konkurenciji pobednici su bili: Dušan Krstić (32:04), Miloš Vujić (36:00) i Bojan Cvetković (36:03)dok su u ženskoj konkurenciji pobednice bile: Lana Lončar(40:43), Tamara Jevrić (45:11) i Lola Antić (46:13).

Velika borba vodila se na stazi “15 Kopanika” gde je pobedu u ženskoj konkurenciji odnela Teodora Simović, balkanska prvakinja na 5000m, dok je odličnu formu i pripremu prikazala drugo plasirana Nevena Jovanović poručnik u jedinicama “Kobre” . Treće mesto zauzela je Ingrig Nikolšević iz Hrvatske – AK Sljeme.

U muškoj konkurenciji sekunde su odlučivale pobednika pa je tako Olimpijac DarkoŽivanović – Klub ekstremnih sportova Kragujevac (1:01:11) ,ušao u cilj sa 3 sekunde razlike ispred SašeStolića – AK Leposavić (1:01:14), dok je treće mesto zauzeo Aleksandar Adžić (1:04:59) Triology.

Oficijelne rezultate možete pogledati ovde: REZULTATI TRAIL RACE KOPAONIK

Za pobednike u svim kategorijama organizator je pripremio bogat nagradni fond, a pored novčanih nagrada tu su bile i izuzetno vredne robne nagrade poput Nike opreme ali i vrednih GoPro kamera.

Velika zahvalnost ispred organizacije maratona ide volonterima koji su bili ujedno i velika podrška učesnicima, ali i svima koji su nesebično pomogli da se jedna ovakva manifestacija održi. Pre svega Nacionalnom parku Kopaonik, opštinama Raška i Brus, MK Mountain Resort-u i JP SkijalištaSrbije.