TRK2017
„TRAIL RACE KOPAONIK“ – LJUBAV PREMA TRCANJU VAN STAZE

Da je Kopaonik idealna lokacija za trčanje van utabanih staza, pokazala je trail trka pod nazivom „Trail Race Kopaonik“ koja je prošle godine na terenima Nacionalnog parka okupila preko 250 trkača iz 6 zemalja, regiona i iz svih krajeva Srbije.

Ove godine, po drugi put, učesnici će imati priliku da se oprobaju na dve staze u zavisnosti od nivoa spremnosti i želje prema avanturi. Za one učesnike koji bi po prvi put da se oprobaju u trčanju u prirodi tu je staza od 7km, koja nosi naziv „7K Kopaonika“, a za one malo iskusnije trkače tu je staza „15K Kopaonika“ kojaće u dužini od 15km proći nekim od najlepših delova Kopaonika.

Okupljanje svih učesnika zakazano je za petak, 28. jul, kada će biti otvoren i EXPO sajam opreme iz sveta sporta i koji će biti održan u krugu turističkog kompleksa „Konaci“ dok će se u večernjim časovima održati i veliki „Pasta party“ koji će okupiti sve učesnike na jednom lepom druženju.

Glavni događaj, trail trka „Trail race Kopaonik“ startovaće u 11h u subotu, 29. jula kada će se učesnici uputiti ka predivnoj kopaoničkoj šumi u reonu Crvenih bara i padina Gobelje.

Za samo par dana od otvaranja prijava za ovogodišnje izdanje trke veliki broj trkača iz cele Srbije već je popunio svoje prijavne formulare na sajtutrke što samo garantuje da će i ove godine Kopaonik biti središte sportskog okupljanja u poslednjim danima jula meseca.

Kako organizator trke, sportsko udruženje „Na sve strane“ iz Beograda navodi, Kopaonik je u tom periodu idealna lokacija za trčanje i bavljenje sportom. Prijatne temperature u sred leta čine Kopaonik pravim mestom za beg od vrućina koje su u tom trenutku prisutne na nižim predelima.

Ove godine organizator trke je pripremio i dodatne sadržaje tako da su na programu i dečija trka „Trail running kids“ koja će okupiti mališane na jednoj kratkoj i zanimljivoj stazi ali i organizovani izleti predela nacionalnog parka koji su tu za sve koji bi da upoznaju Kopaonik malo više.

Svi učesnici trke koji odluče da na Kopaoniku ostanu i dan nakon trke imaće priliku da u nedelju, 30. jula, prisustvuju i međunarodnom biciklističkom maratonu koji će se takođe održati na terenima NP Kopaonik.

Sve informacije o trci „Trail race Kopaoniku“ pogledajte na društvenim mrežama (FB: trailracekopaonik) i zvaničnom sajtu trke www.trailracekopaonik.com ,a predlažemo vam da pogledate i zvaničan video sa prošlogodišnjeg druženja na Kopaoniku: https://youtu.be/B7dnwJ4g0hg

Vidimo se na Kopaoniku!